Gofri görhöny

Receptről: Épp a méltatlanul elhanyagolt gofrisütőnk használati útmutatóját böngésztem, amikor megakadt a szemem a benne készíthető finomságok során. A görhöny egyből felkeltette az érdeklődésemet, mivel a családban mindenki szereti, csak hát az a fránya olajos sütés a mumusom. Gondoltam, egy próbát megér hát. 
De még mennyire megérte! Percek alatt elkészül, finom, jól néz ki, és jóval kevesebb olaj kell hozzá, mint a hagyományos verzióhoz . A gofri görhöny ideális ebédre, vacsira, vagy ha gyorsan harapnánk valamit, és nem akarunk órákig a konyhában pepecselni. De azok is bátran kipróbálhatják, akik hozzám hasonlóan tartanak a sercegő, forró olajtól.



Hozzávalók:
kb. 8-9 darabhoz

70 dkg krumpli (megpucolva)
6 dkg liszt
1 egész tojás
1-2 mk só
bors
olaj (a sütéshez)


Elkészítés:
  1. A megpucolt, megmosott krumplit lereszeljük a nagyobb lyukon.
  2. Beleütjük az egész tojás, hozzáadjuk a lisztet, sót (ízlés szerint, és kb 1,5-2 mokkáskanálnyit szoktam), borsot és összekeverjük.
  3. Míg hagyjuk 1-2 percet állni, előszedhetjük a gofrisütőt.
  4. Egy szilikonos kenőecsettel vékonyabb alul-felül beolajozzuk a gofrisütőt, majd eloszlatjuk benne a krumplis masszát (kb. 3 evőkanálnyit) úgy, hogy mindenhova jusson.
  5. Ezután nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy elkészüljön. Ha kész, falapáttal kiszedjük.
  6. Minden gofri előtt újra beolajozzuk a sütőt.



Megjegyzések